Україна втрачає привабливість для інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна втрачає привабливість для інвесторів

Казна та Політика
405
Через політично мотивовані процеси Україна стає менш привабливою для інвесторів, відзначає заступник держсекретаря США Томас Мелія.
"У нашому щорічному звіті про дотримання прав людини в Україні сказано, що Конституція гарантує незалежність судової системи, однак на практиці суди піддаються політичному тиску і не користуються довірою громадськості. У певних випадках результати судових процесів виявляються заздалегідь визначеними", - сказав він на зустрічі з представниками української громадськості та ЗМІ в середу в Києві.
За словами представника Держдепу, такі судові процеси не тільки позбавляють громадян потенційних політичних кандидатів і послаблюють політичні процеси, але і збільшують загальну недовіру до чесності юридичної системи в країні. "Саме це одна з причин того, що Україна не залучила істотні інвестиції, тобто втрачає інвестиційну привабливість", - підкреслив Мелія.
Він додав, що через недосконалу судову систему, наявність корупції та безкарність в Україні люди не можуть сподіватися на справедливий суд, який може захистити їх майно або конкретні права.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас