Експерт: У світі не залишилось надійної валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: У світі не залишилось надійної валюти

Валюта
817
"Валютні війни" і зниження купівельної спроможності всіх паперових валют призвели до того, що в світі не залишилося жодних надійних ресурсів, крім золота, вважає фінансовий аналітик Ерік Найман.
"Друкарські верстати" то зупиняються, то знову запускаються. Якби не політика Швейцарського національного банку, який викуповує євро за курсом 1,2 до долара, то давно євро просів би в район 1,2 і нижче. Це не трапляється тільки завдяки емісії франка", - вважає аналітик.
За його словами, над доларом також висить загроза обвалу відносно євро.
"Вже влітку ми можемо обговорювати ситуацію, до якого курсу може впасти долар. Тому що в листопаді будуть вибори президента США і до цього часу ніякого обвалу долара не відбудеться, але після них світ буде говорити про те, що американці будуть робити з дефіцитом бюджету і торгового балансу. Якщо інвестори не почують чітких відповідей, вони будуть продавати долари. Продаватимуть так, що п'яти блиснуть", - вважає Найман.
На його думку, в такій ситуації надійним ресурсом знову стає золото, яке, за прогнозом експерта, буде коштувати 1500 доларів за тройську унцію.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас