Fitch: Реформи банківського сектора Іспанії вимагають держдопомоги і негативні для рейтингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Реформи банківського сектора Іспанії вимагають держдопомоги і негативні для рейтингу

Казна та Політика
121
Реформи банківської системи Іспанії, оголошені в кінці минулого тижня, є негативним фактором для суверенного рейтингу, оскільки передбачають звернення деяких банків по держдопомогу, йдеться в огляді міжнародного рейтингового агентства Fitch.
"Припис про збільшення банками резервів на можливі втрати за кредитами на нерухомість до 30% з 7% вимагатиме від фінінститутів загалом 30 млрд євро. Раніше ми заклали в рейтинг Іспанії можливі витрати держави на підтримку банків у розмірі 30-35 млрд євро. Проте слабкий економічний фон, а також той факт, що інші частини кредитних портфелів банків можуть виявитися порушеними реформою, змушують нас переглянути розмір підтримки, яку державі, можливо, доведеться надати", - йдеться в прес-релізі.
Експерти агентства не очікують, що уряду Іспанії доведеться витратити всі 30 млрд євро на негайне покриття наслідків реформи, однак відзначають збільшений ризик того, що остаточні витрати держави на рекапіталізацію сектора перевищать передбачені рейтингом 30-35 млрд євро.
Іспанія має рейтинг "A" за шкалою Fitch з "негативним" прогнозом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас