Експорт українського сиру в Росію має відновитися найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експорт українського сиру в Росію має відновитися найближчим часом

Аграрний ринок
161
Експорт українського сиру в Росію має відновитися найближчим часом. Про це по закінченні презентації та експертного обговорення ініціативи соціально-економічного розвитку сільських територій "Рідне село" заявив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.
"У нас "Росспоживнагляд" узяв на лабораторні аналізи сири чотирьох підприємств і сьогодні-завтра вони повинні закінчити цю роботу. Ми ці зразки перевірили у себе в лабораторії і ніяких порушень стандартів, в тому числі адаптованих до російських - нема. Сьогодні-завтра ми одержимо висновок і звичайно тоді вже буде прийнято рішення російською стороною - коли, які підприємства і в якій кількості і на яких умовах буде експорт сиру в РФ", - сказав Присяжнюк.
Нагадаємо, з 7 лютого Росія ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту Росії на молоко і молочну продукцію. Повідомлялося, що до складу деяких видів українських сирів, що імпортуються до Росії, входять рослинні жири.
Раніше в Росспоживнагляді, зокрема, були незадоволені продукцією Пирятинського сирзаводу (Полтавська область), Великобурлуцького сироробного заводу (Харківська область), Звенигородського сироробного комбінату (Черкаська область), Охтирського сиркомбінату (Сумська область), ТОВ "Гадячсир", ТОВ " Техмолпром "(місто Гадяч, Полтавська область), виробничого об'єднання "Моліс" (Запорізька область), Хмельницької маслосирбази (Хмельницька область), крижопільської філії ТОВ "Інтер Фуд" (Вінницька область).
Потім Росспоживнагляд офіційно оголосив про заборону поставок в РФ деяких видів сирів трьох українських виробників: Пирятинського сирзаводу (група "Молочний альянс"), "Прометея" (входить в Milkiland) і "Гадячсир" ("Альміра").
У квітні Росспоживнагляд офіційно дозволив трьом українським підприємствам відновити поставки сиру в Росію.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас