Вихід Греції з єврозони стане для неї "катастрофою" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вихід Греції з єврозони стане для неї "катастрофою"

Валюта
4376
Греція повинна бути частиною єврозони, і повернення країни до власної валюти стане для неї катастрофою, яка вдарить по банках, вважає колишній прем'єр-міністр країни Костас Сімітіс.
"Очевидно, що ми повинні бути частиною єврозони, - цитує його слова агентство Bloomberg. - Ідея про перехід назад до драхми не має навіть права на існування".
Сімітіс був прем'єр-міністром Греції в момент вступу країни до єврозони в 2001 році.
Вихід з валютного союзу змусить банки припинити операції, принаймні, на три місяці, протягом яких буде проходити підготовка до операцій з новою валютою, зокрема, необхідно надрукувати гроші, відзначає він.
"Закриття банків на три місяці - це нонсенс, - заявив Сімітіс. - Якщо банк припиняє операції більш ніж на три дні - це вже удар по ньому".
За словами Сімітіса, обговорення виходу Греції з єврозони "просто безглузде".
Між тим, питання виходу країни з валютного союзу, обговорення якого європейські політичні лідери довго уникали, стало все частіше порушуватися після парламентських виборів, що відбулися в країні.
Основні політичні партії країни так і не змогли домовитися про створення коаліційного уряду, у зв'язку з чим в країні будуть проведені повторні вибори в парламент, заявив у вівторок лідер однієї з консервативних партій країни "Незалежні елліни" Панос Камменос.
Аналогічну заяву зробив і глава соціалістичної партії ПАСОК Евангелос Венізелос.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас