МЗС анонсував спрощення візового режиму з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС анонсував спрощення візового режиму з ЄС

422
У Міністерстві закордонних справ України сподіваються, що договір про спрощення в оформленні віз між Україною та країнами Євросоюзу буде підписаний найближчим часом.
За словами керівника департаменту інформаційної політики МЗС Олега Волошина, в Києві проходить сьоме засідання спільної групи з реалізації угоди Україна-ЄС про спрощення оформлення віз.
За його словами, очікується, що на цьому засіданні буде названа дата підписання угоди про внесення змін до даної угоди.
Волошин нагадав, що ці зміни передбачають розширення пільгових категорій громадян, які матимуть право на отримання безкоштовних віз для відвідування країн-учасниць Шенгенської зони. Зокрема, до таких категорій належать громадські та релігійні організації, представники ЗМІ.
Як повідомлялося, сьогодні, 15 травня, Європейський Союз оприлюднив річну оцінку нового підходу європейської політики сусідства "більше за більше", а також нову Дорожню карту, здатну дати новий імпульс Східному партнерству. У звіті вказано, що серйозний прогрес був досягнутий в сфері пересування. Зокрема, крок вперед було зроблено в плані лібералізації візового режиму з Україною.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас