Стросс-Кан подав позов на 1 млн дол. проти покоївки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стросс-Кан подав позов на 1 млн дол. проти покоївки

Кримінал
307
Екс-глава МВФ Домінік Стросс-Кан подав зустрічний позов на мільйон доларів проти покоївки американського готелю Sofitel Нафіссату Діалло, яка раніше звинувачувала його в насильницьких діях сексуального характеру.
За даними New York Post, Стросс-Кан звинувачує покоївку в тому, що хибні звинувачення з її боку не тільки коштували йому посади глави МВФ, а й зіпсували його ділову репутацію, позбавивши перспектив зайняти інший відповідальний пост. Зокрема, як зазначив Стросс-Кан, "дехто вважав його претендентом на пост президента Франції".
Стросс-Кан був затриманий в Нью-Йорку 14 травня 2011 року на підставі заяви покоївки про спробу насильства з боку високопоставленого постояльця. Екс-глава МВФ кілька днів провів у в'язниці, а потім був поміщений під домашній арешт. 19 травня Стросс-Кан пішов з посади директора-розпорядника МВФ.
Кримінальну справу проти нього було закрито 23 серпня після того, як прокуратура заявила, що покоївка, ймовірно, збрехала при дачі свідчень під присягою, оскільки неодноразово раніше обманювала різні органи.
Колишньому главі МВФ 26 серпня повернули паспорт, і 4 вересня він повернувся до Франції.
На початку серпня минулого року Діалло розпочала проти Стросс-Кана цивільний процес - цього разу з метою отримати від нього матеріальну компенсацію. Суд прийняв цивільний позов Діалло до розгляду 1 травня 2012 року.
Водночас, прокуратура французького міста Лілль зараз розглядає можливість пред'явлення Стросс-Кану звинувачень у співучасті в груповому зґвалтуванні проститутки з Бельгії в одному з готелів у Вашингтоні в грудні 2010 року.
Звинувачення можуть бути засновані на свідченнях двох співробітниць ескорт-служби. Як пишуть місцеві ЗМІ, під час слідства бельгійка заявляла про те, що Стросс-Кан намагався у грубій формі примусити її до сексуальних відносин. У свою чергу, інша дівчина, яка також була в кімнаті, у своїх свідченнях повідомляла, що не чула, щоб бельгійка відмовляла екс-главі МВФ.
Як відзначає преса, тепер долю Стросс-Кана буде вирішувати прокурор Лілля Фредерік Февр. Він може вирішити, що наявних в даний час фактів недостатньо для порушення справи. Однак, справа може бути відкрита, якщо бельгійка подасть скаргу на екс-главу МВФ.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас