Литва: Тиск на Україну варто продовжувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва: Тиск на Україну варто продовжувати

435
Радник президента Литви Далі Грибаускайте з питань зовнішньої політики Міндаугас Жічкус вважає, що діалог з Україною потрібно терпляче продовжувати і дати цій країні можливість пояснити причини прийнятих нею рішень.
Як заявив у вівторок Жічкус в інтерв'ю радіостанції Ziniu radijas ("Радіо новин"), створюється враження, ніби з Україною не вдається знайти спільну мову всупереч всім спрямованим на це зусиллям. "І західних партнерів, і правозахисні організації, які пильно відстежують ці питання, хотілося б закликати запастися терпінням і, не відвертаючись від України, продовжувати зусилля з підтримання з нею діалогу, шанобливо пояснювати, даючи одночасно можливість пояснити свою позицію і причини, з яких приймаються ті чи інші рішення", - сказав радник президента Литви.
Він додав, що "тиск варто продовжувати, але найбільшою помилкою було б відвернутися від України і потім спровокувати Україну відвернутися від нас".
Радник зазначив, що під час візиту керівника Литви в Україну, що відбувся минулого тижня, президенту цієї країни Віктору Януковичу "були висловлені всі вимоги з боку Євросоюзу (ЄС), стурбованість і станом (екс-прем'єра) Юлії Тимошенко, і взагалі ситуацією в різних областях в Україні, що стосується свободи преси та забезпечення прав людини".
"Було передано цілком ясне послання, що без швидких змін Україна штовхає себе, на жаль, в ізоляцію. Зараз переломний момент, і від України очікують, що буде чітко продемонстрована політична воля бути з Європою", - сказав радник.
За його словами, переведення Тимошенко з в'язниці в лікарню "позитивно позначився на стані її здоров'я", однак і "теперішні умови все ж не дозволяють досягти максимально хороших результатів".
Агентство BNS нагадує, що в Західній Європі думають влаштувати Україні бойкот за неприпустиме поводження з представниками опозиції, перш за все, з Тимошенко.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас