ВР має намір розширити повноваження прем'єра і віце-прем'єрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР має намір розширити повноваження прем'єра і віце-прем'єрів

390
Верховна Рада має намір уповноважити прем'єр-міністра, першого віце-прем'єр-міністра і віце-прем'єр-міністрів, у разі якщо вони не очолюють міністерство, а також державні колегіальні органи вносити проекти актів на розгляд Кабінету Міністрів.
Законопроект №10274 був прийнятий у першому читанні, за нього проголосували 250 депутатів при 226 мінімально необхідних. Також планується внести зміни до статей 43 і 51 закону Про Кабінет Міністрів України.
Чинна редакція закону, яка була прийнята в жовтні 2010 року, передбачає, що проекти актів Кабміну вносяться на розгляд уряду тільки міністерствами, центральними органами виконавчої влади (крім тих, діяльність яких спрямовується і координується Кабміном через відповідного члена уряду), місцевими державними адміністраціями.
У пояснювальній записці зазначається, що законопроект розроблений Міністерством юстиції відповідно до доручення прем'єр-міністра Миколи Азарова від 1 березня за доповідною запискою першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського.
Як зазначає уряд, прийняття законопроекту сприятиме належному нормативно-правовому забезпеченню повноважень Кабміну в розподілі повноважень між першим віце-прем'єром і віце-прем'єрами.
Нагадаємо, Хорошковський обіймає посаду першого віце-прем'єра з 22 лютого.
Раніше повідомлялося, що за два роки сумарні статки членів Кабінету міністрів зросли вчетверо.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас