Обмеження МОЗ на рекламу ліків допомагає тільки бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обмеження МОЗ на рекламу ліків допомагає тільки бізнесу

445
Черговий проект наказу про обмеження реклами лікарських засобів "Про деякі питання заборони реклами лікарських засобів", опублікований на сайті Міністерства охорони здоров'я України, захищає виключно інтереси бізнесу. Про це сказано в повідомленні прес-служби Союзу споживачів медичних послуг, лікарських засобів і виробів медичного призначення.
Ознайомившись з новою редакцією проекту наказу МОЗ, обговорення якого пройшло кулуарно, без залучення громадськості, у експертів Союзу споживачів медичних послуг виникли питання. Наприклад, у пункті 6 включена фраза "Лікарський засіб застосовується виключно для лікування дітей до 12 років", тобто це формальна заборона, яка не обмежує жодну категорію ліків. Варто зазначити, що в старій редакції проекту цієї фрази не було.
Також проектом передбачена заборона на рекламу ліків від туберкульозу, венеричних захворювань, особливо небезпечних інфекційних хвороб, ВІЛ/СНІДу, раку і інших пухлинних захворювань, діабету, тобто на перелік тих препаратів, які й так не рекламуються.
"Не зовсім зрозуміло, яку ж державну проблему вирішить прийняття цього проекту. Так і далі будуть продовжувати рекламувати такі препарати як Афала, Гентос, Гріппхель, Канефрон, Мастодинон та інші, без доведеної ефективності або з доведеною неефективністю, як писав авторитетний медичний журнал The Lancet або нав'язуватися непотрібні організму препарати (часто дорогі), проти чого так завзято боролися і чим аргументували при розгляді закону у Верховній Раді ", - зазначив голова Союзу споживачів медичних послуг, лікарських засобів і виробів медичного призначення Владислав Оніщенко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас