УКБС пропонує НБУ доопрацювати проект положення про діяльність платіжних систем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС пропонує НБУ доопрацювати проект положення про діяльність платіжних систем

238
Асоціація "Український кредитно-банківський союз" пропонує Національному банку доопрацювати проект положення про діяльність внутрішньодержавних і міжнародних платіжних систем.
Про це йдеться в повідомленні УКБС.
"Асоціація "Український кредитно-банківський союз" надала НБУ пропозиції для доопрацювання проекту змін до положення про діяльність в Україні внутрішньодержавних і міжнародних платіжних систем", - наголошується в повідомленні.
Зокрема УКБС пропонує конкретизувати механізм реалізації передбаченої проектом норми про право юридичних осіб працювати з тими міжнародними платіжними системами, щодо яких НБУ схвалив рішення про їх відповідність вимогам положення.
Також експерти УКБС пропонують виключити з проекту норму про зобов'язання фінустанов, які є платіжною організацією тієї чи іншої платіжної системи, подавати в НБУ зразок договору, який буде укладатися з членами або учасниками платіжної системи (для легалізації її діяльності).
УКБС також пропонує передбачити в проекті, що дозвільні документи, раніше видані Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг небанківським фінустановам, діють до закінчення терміну, на який вони видані, і не вимагають заміни у зв'язку з перейменуванням цього державного органу на Нацфінпослуг.
"Таким чином будуть забезпечені умови належного виконання небанківськими фінустановами вимог положення в перехідний період, пов'язаний з перейменуванням Держфінпослуг на Нацфінпослуг", - йдеться в повідомленні.
УКБС вважає, що взяття Нацбанком до уваги запропонованих норм сприятиме поліпшенню регулювання діяльності платіжних систем і допоможе мінімізувати ризики їх функціонування.
Як повідомляло агентство, УКБС створена на початку 1994 року для сприяння розвитку банків та захисту їх інтересів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас