Нафта торгується біля мінімуму за 5 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта торгується біля мінімуму за 5 місяців

Валюта
93
Вартість нафти продовжує знижуватися у вівторок вранці на побоюваннях, що зберігаються, щодо боргової кризи в Європі, а також щодо неадекватності поточного рівня цін фундаментальним співвідношенням попиту і пропозиції на ринку, повідомляє агентство Bloomberg.
Вартість червневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) впала на $0,63 (0,66%) відносно рівня 14 травня - до $94,15 за барель.
За підсумками торгів в понеділок контракт подешевшав на $1,4% - до $94,78 за барель - мінімуму з 19 грудня. З початку року нафта подешевшала вже на 4,6%.
Інвестори з нетерпінням чекають звісток з Греції, де у вівторок продовжаться спроби сформувати уряд. Вибори в країні пройшли вже тиждень тому, проте до цих пір основні політичні партії так і не змогли домовитися ні про склад, ні про принципи роботи коаліційного уряду.
Після трьох невдалих спроб сформувати уряд під керівництвом відповідно трьох найбільших партій на минулому тижні в переговорний процес втрутився президент країни Королос Популіас. Консультації за його посередництва пройшли в неділю і понеділок та продовжаться у вівторок.
Якщо спроби подолати розбіжності між політиками в якнайближчому часі не приведуть до формування уряду, країну чекають нові парламентські вибори, що посилить невизначеність навколо долі Греції і, можливо, всієї єврозони.
У середу міністерство енергетики США оприлюднить дані про рівень запасів нафти в США. На минулому тижні, як очікується показник виріс на 1,5 млн барелів - до 381 млн барелів, що є максимумом з серпня 1990 року.
"Немає нічого, що могло б підтримати ринок нафти, - відзначає аналітик Societe Generale Джеремі Фрізен. - Очевидно, гравці на ринку сконцентруються на запасах нафти в США. Очікується, що ціни впадуть, оскільки запаси досягають цих небувалих рівнів".
Котирування ф'ючерса на нафту Brent на червень на лондонській біржі ICE Futures знизилися на $0,53 (0,48%) - до $111,04 за барель.
За підсумками минулих торгів цей контракт подешевшав на $0,69 (0,61%) - до $111,57 за барель.
Липневий ф'ючерс, що більш активно торгується, під час ранкових торгів у вівторок упав у ціні на $0,62 (0,56%) - до $110,38 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас