ЄМС зможе запрацювати з липня 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄМС зможе запрацювати з липня 2012 року

487
Постійний Європейський механізм стабільності (ЄМС) зможе почати роботу з середини поточного року, заявив голова ради міністрів фінансів єврозони (Єврогрупи) Жан-Клод Юнкер. Цей механізм повинен був почати працювати з липня за умови ратифікації країнами єврозони, на які припадає 90% капіталу ЄМС, договору про його існування.
"Процес ратифікаційний йде добре і може бути закінчений, як передбачалося, до липня", - сказав Юнкер на прес-конференції.
Єврогрупа на засіданні 30 березня ухвалила рішення, що загальний обсяг стабфондів єврозони буде підвищений до 700 млрд євро з нинішніх 500 млрд (або до 800 млрд - включаючи вже надані країнами єврозони двосторонні кредити для Греції в рамках першої програми порятунку країни від дефолту, а також кошти ЄФФС, виділені на обмін облігацій і рекапіталізацію банків Греції в рамках другої програми порятунку країни). Загальна сума вільних для кредитування нових коштів може збільшитися до 500 млрд євро з нинішніх 300 млрд, випливає з заяви Єврогрупи. Донорами фондів будуть країни єврозони.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас