Сьогодні в Україні стартує ЗНО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні в Україні стартує ЗНО

53
Сьогодні для абітурієнтів починається сесія ЗНО. Сьогодні молоді люди будуть здавати хімію, 17 травня - російську мову, 19 травня - географію, 21 і 22 травня - математику. 24 травня протестують знання з всесвітньої історії, 26 травня з іноземних мов (англійська, німецька, французька, іспанська), 28 і 29 травня з української мови та літератури. 31 травня та 1 червня відбудеться тест з історії України, 5 червня з фізики та біології.
За правилами здачі зовнішнього незалежного оцінювання, абітурієнт має право складати тести не більше ніж з 4 предметів.
До 1 липня повинні оголосити всі результати, а до 12 липня будуть розглянуті подані апеляції.
Як раніше повідомляв міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник, на ЗНО зареєструвалися 328,6 тис. осіб. За його словами, в поточному році збільшилася кількість охочих здати ЗНО. Зокрема, в 2010 р. зареєструвалися 67% одинадцятикласників, в 2011 р. - 63%, а в 2012 р. - 81%.
Відзначимо, що новими правилами вступу до вузів передбачено, що зовнішнє незалежне тестування в 2012 р. буде проводитися тією мовою, якою абітурієнт навчався в старших класах школи. Дмитро Табачник також повідомляв, що у зв'язку з проведенням чемпіонату з футболу Євро-2012 термін подачі документів для вступу до вузів буде скорочений на один день. "В минулому році - це було з 1 по 31 липня, а тепер це буде з 2 по 31 липня", - сказав Табачник.
Істотною інновацією стало те, що нижній бал для вступу до вузів буде 124, а з профільного предмету необхідно мати не нижче 140 балів.
Також нові умови вступу передбачають наявність "двох хвиль зарахування" до вузів. За державним замовленням зарахування до ВНЗ завершиться 11 серпня, (раніше - 10 серпня) і до 25 серпня триватиме зарахування у вузи тих абітурієнтів, які навчатимуться за контрактом.
Нагадаємо, що пробне тестування відбулося в березні. Спробували свої сили 92% майбутніх абітурієнтів.
Уже після пробного тестування Український центр оцінювання якості освіти заявив, що на проведення ЗНО в цьому році не вистачає близько 22 млн грн. Проблема недофінансування виникла через збільшення кількості охочих скласти ЗНО. У 2011 р. охочих було 258 тис., а в 2012 р. близько 330 тис.
Зовнішнє незалежне тестування - іспити для вступу до вищих навчальних закладів в Україні, комплекс організаційних процедур (перш за все - тестування) спрямований на визначення рівня знань випускників середніх навчальних закладів при їх вступі до вузів. Результати зовнішнього незалежного тестування зараховуються як результати вступних іспитів до вузів. З 2008 р. проходження зовнішнього незалежного тестування є обов'язковою умовою вступу до вищого навчального закладу.
Ірина Зайцева, директор Українського центру оцінювання якості освіти:
"Оскільки у нас біологія - останній тест - 7 червня, то пізніше з усього будуть оголошені результати саме з біології. Але до 1 липня обов’язково. І людина може спокійно з 2-го липня подавати будь-які сертифікати до приймальних комісій".
Микола Фоменко, заступник директора департаменту вищої освіти Міносвіти:
"Держзамовлення буде десь на рівні 2010 року. За прогнозами - в районі 127 тисяч. Ще хочу сказати, що ми дуже уважно та обережно підходимо до напрямів підготовки, які мають стратегічне значення для держави. Це гірничі спеціальності, металургія, це енерготехнічні напрями підготовки".
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас