Російський бізнес продовжує виводити мільярди доларів із країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський бізнес продовжує виводити мільярди доларів із країни

Казна та Політика
932
У квітні 2012 року відтік капіталу з Росії склав 8 мільярдів доларів. Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на заступника глави Мінекономрозвитку Андрія Клепача.
Заступник міністра додав, що відтік, швидше за все, збережеться і в травні. Можливий обсяг відтоку в цьому місяці Клепач не уточнив. За його словами, у першому кварталі з Росії вивели набагато більше, ніж очікували в Мінекономрозвитку - $35 млрд.
Чиновник підкреслив, що відтік викликав ослаблення рубля, незважаючи на високу вартість сировини. "Якби все визначалося тільки цінами на нафту, то рубль коштував би не 29 або 30 рублів за один долар, а 27-28 рублів", - заявив Клепач.
Ще в лютому в Мінекономрозвитку заявляли, що після президентських виборів 4 березня відтік капіталу зміниться на приплив у зв'язку зі стабілізацією політичної обстановки в країні. На початку квітня перший заступник голови Центробанку Олексій Улюкаєв заявляв, що виведення коштів з російської економіки припиниться після інавгурації Володимира Путіна на пост президента 7 травня.
В кінці минулого місяця перший віце-прем'єр Ігор Шувалов висловив думку, що приплив капіталу почнеться на початку травня після формування нового уряду, і в другій половині 2012 року в Росії почнеться "інвестиційний бум". Заступник голови ЦБ Сергій Швецов також вважає, що відтік припиниться після формування кабінету міністрів, про що економіст заявляв ще в другій половині березня.
Раніше повідомлялося, що російська економіка не зможе зберегти темпи зростання у випадку, якщо нафта не подорожчає до $200 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас