Хорошковський: Кабмін не повинен ставитися до проблем іноземних інвесторів формально — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський: Кабмін не повинен ставитися до проблем іноземних інвесторів формально

Казна та Політика
194
Перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський наголошує на неприпустимості формального ставлення Кабінету міністрів до проблем іноземних інвесторів в Україні. Про це йдеться в повідомленні його прес-служби.
"Уряд не повинен ставитися до проблем іноземних інвесторів в Україні формально", - сказав Хорошковський під час наради з обговорення актуальних проблем європейської інтеграції.
При цьому він зазначив, що Кабмін проводить системну роботу, спрямовану на поліпшення інвестиційного клімату, однак щодня надходять численні скарги та нарікання з боку представників європейського бізнесу, які вклали свої капітали в економіку України і систематично стикаються з проблемами, що перешкоджають нормальному функціонуванню та розвитку їхнього бізнесу. "Надійшла скарга від інвестора - працюйте над її вирішенням. Формальне ставлення до питань неприпустиме", - підкреслив Хорошковський.
У зв'язку з цим перший віце-прем'єр поставив жорстку вимогу перед міністерствами ефективно і швидко вирішувати проблеми іноземного бізнесу в сфері адміністрування податків, нарахування та збору митних платежів, сертифікації, ліцензування, прав інтелектуальної власності та захисту добросовісної конкуренції.
У нараді взяли участь представники Міністерства аграрної політики і продовольства, Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства закордонних справ, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Державної митної служби та Державної податкової служби.
Як повідомлялося, раніше Кабмін вирішив оцінювати ефективність роботи керівників областей у створенні нових робочих місць і поліпшенні інвестиційного клімату. У червні 2011 р. президент Віктор Янукович вимагав від керівників регіонів країни активізувати роботу з залучення інвесторів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас