Українські готелі, які завищують ціни на Євро-2012, позбавлять податкових пільг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські готелі, які завищують ціни на Євро-2012, позбавлять податкових пільг

425
Депутати опозиційної фракції "БЮТ - Батьківщина" пропонують позбавляти податкових пільг готелі, які необґрунтовано завищують ціни на свої послуги на період проведення Євро-2012. Пільги вони отримали під будівництво готелів для гостей чемпіонату.
Про це йдеться у відповідному законопроекті, оприлюдненому на офіційному сайті парламенту в понеділок.
Євро-2012 в Україні втрачає вболівальників ще до початку турніру через високі ціни на проживання в готелях. Розслідування Антимонопольного комітету також ні до чого не привело. Деякі готелі після нього "пообіцяли" не завищувати вартість номерів, але ціни на травень і червень різняться в десятки разів.
Відсутність розвинутої мережі готельного сервісу, орієнтованого на масовий туризм, на тлі фактичної монополізації готельних послуг окремими господарюючими суб'єктами або внаслідок їх картельних змов, при бездіяльності Антимонопольного комітету, призвела до різкого зменшення інтересу до України з боку іноземних туристів
Щоб зупинити необґрунтоване підвищення вартості готельних послуг під час проведення фінальної стадії чемпіонату Євро-2012, депутати винесли на розгляд проект Закону України "Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України (Щодо розвитку масового туризму в Україні та попередження спекулятивного завищення вартості готельних послуг під час проведення фінальної стадії чемпіонату Євро-2012).
Нагадаємо, що з 1 січня 2011 року всі 3,4,5-зіркові готелі України, якщо вони були реконструйовані або побудовані і введені в експлуатацію до 1 вересня 2012 року, звільнені на 5 років від податку на прибуток. Варто зазначити, що згідно з цими змінами, практично всі готелі в Україні будуть на 10 років звільнені від сплати податку на прибуток.
Проект, винесений на розгляд депутатами Сергієм Терьохіним і Сергієм Соболєвим, передбачає, що при розміщенні туристів в період проведення Євро-2012 (червень-липень 2012 року), суб'єкти господарювання, які хочуть отримати податкову пільгу на прибуток підприємств, не повинні необґрунтовано завищувати їх вартість.
А ті суб'єкти господарювання, які необґрунтовано завищили вартість готельних послуг з проживання туристів в Україні в період з 1 червня по 15 липня 2012 року, позбавляються податкових пільг за всіма доходами, отриманими від надання готельних послуг у відповідному звітному періоді, і сплачують штраф в розмірі 50% від вартості всіх готельних послуг, що надаються в такому ж періоді.
Законопроект передбачає можливість самостійної відмови операторів від податкової пільги у разі необґрунтованого завищення вартості послуги. В цьому випадку оператор повинен буде включити вартість усіх готельних послуг, наданих протягом податкового періоду, для розрахунку свого оподатковуваного доходу. При цьому до такого оператора не будуть застосовуватися штрафні санкції і він не буде позбавлятися права на пільгу на наступні податкові періоди.
Як довгострокову перспективу депутати пропонують надання пільг тільки суб'єктам господарювання, які продають послуги за ціною, не вище 80 євро на добу в гривневому еквіваленті.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас