До кінця року підвищать всі тарифи на ЖКП - до економічно обґрунтованого рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця року підвищать всі тарифи на ЖКП - до економічно обґрунтованого рівня

Енергетика
3015
В Україні планується перевести всі комунальні тарифи на економічно обґрунтований рівень до кінця 2012 року. Про це заявив голова Нацкомпослуг Валерій Саратов.
"Думаю, цього року ми вже перейдемо на економічно обґрунтовані тарифи... Всі питання щодо переходу на економічно обґрунтований тариф, а також графік переходів є в плані національних дій Президента на поточний рік. В цьому році ми повинні будемо підготувати всі проекти документів", - заявив Саратов.
За його словами, розрахунки комісії показують, що сьогодні в середньому по Україні чинні тарифи на воду покривають 70% собівартості, по теплу - 75%. Саратов зазначив, що це пов'язано, в першу чергу, з тим, що ростуть складові тарифу.
"Для розуміння, структура тарифу наступна. У виробництві тепла до 65% становлять витрати компаній на газ, 8-10% - на електроенергію, до 20% - зарплата, на інші витрати (ремонти, амортизацію, паливно-мастильні матеріали та т.д.) припадає близько 10%", - пояснив він.
"У структурі тарифу на воду електроенергія становить 28%, зарплата - 47%, інші витрати - 25%. Але є підприємства водопостачання, де витрати на електроенергію досягають 50-60%", - додав Саратов.
Зазначимо, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), прийнято рішення про оптимізацію тарифів на електричну енергію для населення з 1 травня 2012 р. Згідно з рішенням, НКРЕ встановила вартість електроенергії для населення, яке споживає понад 800 кВт.год на місяць, від 42 до 54,72 коп./кВт.год
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас