"Нашоукраїнець": Влада провалила зовнішню політику України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нашоукраїнець": Влада провалила зовнішню політику України

243
Для того щоб досягти таких негативних результатів у зовнішній політиці і провалити її, нинішній владі України потрібно володіти особливими уміннями, адже країна була за півкроку від євроінтеграції, а тепер мова йде про розвиток тут білоруського сценарію. Таку думку висловив народний депутат від фракції НУ-НС Андрій Парубій.
Він зазначив - в заявах європейських політиків мова йде про те, що вони не будуть відвідувати Україну, поки тут будуть продовжуватися політичні репресії. "Мені хочеться сказати щось гостре чинній владі, адже за такий короткий термін привести до такого повного провалу в зовнішній політиці - потрібно мати величезні знання, вміння та таланти. Фактично на пострадянському просторі Україна була країною, яка інтенсивно проходила кроки до інтеграції в ЄС. Ми були за півкроку до Європи, і влада безглуздо і цинічно припинила цей рух до інтеграції", - зазначив народний депутат.
Народний депутат зазначив, що дії влади суперечать бажанням українського народу, який в більшості своїй виступає за євроінтеграцію. "Влада Януковича - найбільша перешкода на шляху до євроінтеграції України", - вважає народний депутат.
Нагадаємо, Представництво Європейського Союзу в Україні заявило, що ніхто з єврокомісарів не братиме участі в заходах, присвячених Євро-2012 в Україні. Пізніше з аналогічними заявами виступили президент Європарламенту Мартін Шульц, прем'єр-міністр Швеції Фредрік Рейнфельдт, міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс, а також інші політики Бельгії, Нідерландів, Австрії та Італії. Представники європейських країн обґрунтували своє рішення ситуацією з екс-прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко.
Водночас українська влада відзначає відсутність політичної вмотивованості та політичних репресій в Україні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас