Понад 70 тисяч іспанців вийшли на акції протесту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 70 тисяч іспанців вийшли на акції протесту

364
Тисячі молодих людей взяли участь в акціях протесту руху "Обурені" (Indignados) в декількох містах Іспанії, повідомляє в ніч на неділю агентство Ассошіейтед Пресс.
Демонстрації, які в суботу пройшли, зокрема, в Мадриді та Барселоні, були приурочені до річниці створення руху, історія якого почалася рік тому, коли масові маніфестації охопили понад 50 міст Іспанії.
Основні вимоги, які висуває протестуюча молодь - створення робочих місць, вирішення проблеми корупції і подолання кризи.
"Я прийшов сюди, щоб захищати права, які ми втрачаємо, і заради молодих людей, на яких це особливо сильно позначається. У них краща, ніж коли б то не було, освіта. Але у них немає роботи. У них нічого немає", - наводить агентство заяву одного з демонстрантів.
Як повідомляє агентство, МВС країни заявило про участь у маніфестаціях 72 тисяч осіб. Організатори акцій протесту, в свою чергу називають цифру, що в кілька разів перевищує офіційні дані.
Нагадаємо, наприкінці березня в Іспанії пройшов 24-годинний загальний страйк проти курсу жорсткої економії в країні. Акція закінчилися зіткненнями і арештами протестувальників.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас