ПР радить опозиції зняти недоторканність зараз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПР радить опозиції зняти недоторканність зараз

898
Для зняття депутатської недоторканності опозиції варто було б приєднатися до вже зареєстрованого у Верховній Раді законопроекту, ініційованого Партією регіонів. Таку думку висловив народний депутат від фракції Партії регіонів, перший заступник голови комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник, коментуючи заяви Арсенія Яценюка щодо ініціативи зняття недоторканності.
"Про ініціативу нинішньої опозиції про депутатську недоторканність ми вже чули, коли в 2005 вони прийшли до влади і нічого не зробили. А зараз щодо зареєстрованого проекту закону про зменшення обсягів недоторканності Конституційний суд дав свої висновки", - зазначив парламентарій.
"Якщо опозиція дійсно хотіла зняття недоторканності, а не просто піару, то приєдналася б до законопроекту, який вже пройшов необхідну процедуру для зміни Конституції, завдяки якому можна було б реально залучати депутатів до відповідальності, якщо вони скоїли порушення, або в їхніх діях є ознаки злочину", - додав В.Олійник.
Також депутат підкреслив, що не можна думати, що громадяни перед виборами впадають в безпам'ятство. Навпаки - народ добре пам'ятає, що в часи, коли нинішня опозиція була при владі, не було прийнято жодного закону про недоторканність, ні про доступ до публічної інформації.
"Щодо ініціативи ліквідації Конституційного суду і передачі його повноважень до Верховного суду - є й така модель в світі, але в Європі в основному є спеціальний Конституційний орган", - додав В.Олійник.
Як повідомлялося, 12 травня на форумі об'єднана опозиція представила спільну програму дій, мета якої вивести країну з кризи, забезпечити справедливий розподіл національного багатства, повернути Україну на шлях європейського розвитку, забезпечити людям гідні умови життя, підпорядкувати владу громадянам.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас