В Україні з'явилися підроблені сувеніри Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'явилися підроблені сувеніри Євро-2012

Кримінал
390
Київською регіональною митницею припинено митне оформлення футболок із зображенням символіки "EURO 2012" і "POLAND UKRAINE 2012.
В рамках взаємодії та обміну інформацією, завдяки вчасно отриманому орієнтуванню від Чернівецької обласної митниці, столичним митникам вдалося виявити черговий факт порушення прав інтелектуальної власності УЄФА. Понад 33,5 тис. одиниць футболок, джинсів і сорочок відомого в світі бренду надійшло з Туреччини на адресу одного зі столичних підприємств. Загальна вартість імпортованого одягу перевищувала 2,1 млн грн.
Під час митного огляду зазначеного товару на 7856 футболках митниками було виявлено знаки для товарів і послуг "EURO 2012" і "POLAND UKRAINE 2012", які є об'єктом права інтелектуальної власності УЄФА.
З'ясовано, що одержувач цих товарів не тільки не внесений до митного реєстру як імпортер оригінальних товарів, що містять об'єкти права інтелектуальної власності - знак для товарів і послуг "EURO 2012" і "POLAND UKRAINE 2012", але не має навіть разових дозволів для імпорту такої продукції. Тобто, є ознаки порушення прав інтелектуальної власності правовласника цих знаків.
Оскільки будь-яке використання згаданих знаків без дозволу УЄФА забороняється, митницею було призупинено митне оформлення даної партії товару і проінформовані представник УЄФА в Україні і декларант товару про вимоги законодавства в даній сфері.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас