Березовського звинуватили у фінансуванні британського принца — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Березовського звинуватили у фінансуванні британського принца

311
Британський принц Майкл Кентський отримав від російського олігарха Бориса Березовського не менше 320 тисяч фунтів стерлінгів, повідомляє 13 травня The Sunday Times, посилаючись на документи Високого суду Великобританії.
За шість років, з 2002 по 2008 рік, один фонд, контрольований Березовським, 56 раз виплачував принцу Майклу суми від 5 до 15 тисяч фунтів стерлінгів. Ці гроші були переведені через офшор в компанію, якою володіє особистий секретар принца.
Як зазначає The Sunday Times, отримані гроші член королівської сім'ї міг витрачати на утримання своїх апартаментів в Кенсингтонському палаці або на виплати обслуговуючому персоналу в своєму офісі.
Сам Березовський заявив, що ці гроші повинні були допомогти принцу, який регулярно має фінансові проблеми. Крім Березовського, фінансову допомогу своєму двоюрідному брату надавала британська королева Єлизавета II. Вона погодилася платити 100 тисяч фунтів орендної плати на рік, щоб на утримання принца Майкла не йшли гроші платників податків.
Адвокат Березовського Марк Гастінгс зазначив, що росіянин ніколи не отримував жодних привілеїв чи послуг через свою дружбу з принцом Майклом.
Як повідомлялося, олігарх Борис Березовський, який проживає в Лондоні, повідомив про заснування нової партії - Руху Воскресіння. В якості однієї з цілей він проголосив встановлення в Росії конституційної монархії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас