В Москві на "контрольну прогулянку" на чолі з письменниками вийшли до 15 тисяч людей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Москві на "контрольну прогулянку" на чолі з письменниками вийшли до 15 тисяч людей

479
У центрі Москви в акції літераторів "контрольна прогулянка" беруть участь, за даними поліції, близько тисячі осіб. Активісти стверджують, що їх від 10 до 15 тисяч.
Обмежено рух транспорту, бо люди йдуть не тільки по тротуарах, а й по проїжджій частині, повідомляє столичне управління МВС. Як повідомляють у прес-службі Головного управління Міністерства внутрішніх справ Росії по Москві, "на так звану" контрольну прогулянку "на Пушкінській площі зібралося близько 1 тисячі осіб". У МВС вважають, що дана акція вже створила проблеми для автомобільного руху в цьому районі.
Маршрут ходи - від Пушкінської площі до Чистопрудного бульвару. Мета акції - перевірити, чи можна гуляти по бульварах без санкції влади.
У прогулянці беруть участь письменники Борис Акунін, Едуард Успенський, Дмитро Биков, Віктор Шендерович та інші. Сотні людей спостерігають за подіями.
Ідея "контрольної прогулянки" виникла після масових затримань опозиціонерів на "Марші мільйонів" 6 травня і - пізніше – під час флеш-мобів на бульварах, де активісти продовжують протестувати проти порушень на парламентських і президентських виборах.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас