Мечел не займатиметься енергетикою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мечел не займатиметься енергетикою

Енергетика
199
Група "Мечел" більше не розглядає енергетику як один із пріоритетних напрямків бізнесу. Про це повідомляє "Комерсант".
Компанія має намір зосередитися на розвитку сегментів видобутку, металургії, логістики і виробництва феросплавів, заявив гендиректор "Мечелу" Євген Міхель. Ці чотири напрямки збереглися в переглянутій стратегії компанії, електроенергетичні та теплопостачальні активи, які до останнього моменту були п'ятим напрямком, згадані не були. Стратегія "Мечелу" переглядалася через велику заборгованість. Загальний борг компанії на кінець 2011 року склав 9,9 млрд дол., чистий - 9,3 млрд дол., EBITDA - 2,4 млрд дол.
Енергетика "Мечелу" консолідована в "Мечел-Енерго". Їй належать Південно-Кузбаська ГРЕС, "Кузбасенергосбит", болгарська "Топлофікація Русе", а також низка теплопостачальних активів в різних регіонах Росії. Виручка енергетичного сегменту в 2011 році зросла на 18,8%, до 776,7 млн дол., але EBITDA впала на 40%, до 36,5 млн дол. Чистий збиток склав 5,8 млн дол. проти 16,9 млн дол. чистого прибутку в 2010 році.
До останнього часу компанія активно нарощувала свої енергетичні потужності (в основному за рахунок невеликих теплопостачальних компаній). Так, ще в кінці 2011 року "Мечел-Енерго" купила "Нитва-Енерго" в Пермському краї. Джерело, близьке до "Мечелу", пояснило, що компанія вже розглядає продаж своїх енергоактивів, в тому числі в Кузбасі та Болгарії. Але цілком сегмент розпродавати не буде. Невеликі активи, що забезпечують підприємства "Мечелу", група залишить собі для забезпечення енергетичної безпеки.
Раніше повідомлялося, що Мечел в 2011 році отримав чистий прибуток, що належить акціонерам концерну, у розмірі 728 млн дол. Виручка корпорації за підсумками минулого року досягла 12,5 млрд дол.
ВАТ "Мечел" - одна з провідних російських компаній. Бізнес Мечелу складається з чотирьох сегментів: гірничодобувного, металургійного, феросплавного і енергетичного. Компанія об'єднує виробників вугілля, залізорудного концентрату, сталі, прокату, феросплавів, продукції високих переділів, теплової та електричної енергії. Продукція Мечелу реалізується на російському і зарубіжних ринках.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас