Експерт: Ціни на дизпальне в червні однозначно будуть менше 10 грн за літр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ціни на дизпальне в червні однозначно будуть менше 10 грн за літр

Енергетика
291
Є всі передумови до того, що тенденція зниження цін на дизпальне в Україні буде мати продовження. Першою передумовою є те, що ціни на зовнішньому ринку досить серйозно впали в квітні, і на початку травня ця тенденція продовжилася. Тому я думаю, що 20-30 копійок в травні ціни втратять. Це визначить в цілому картину на червень, і однозначно це буде менше 10 грн. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив експерт ринку нафтопродуктів Сергій Куюн.
"Дійсно, є всі передумови до того, що дана тенденція буде мати продовження. Першою передумовою є те, що ціни на зовнішньому ринку досить серйозно впали в квітні, і на початку травня ця тенденція продовжилася. Тому я думаю, що 20-30 копійок в травні ціни втратять. І сьогодні вже закладається фундамент для того, щоб говорити про червень. Мені здається, що в червні ми теж можемо очікувати продовження такої чудової тенденції", - зазначив співрозмовник агентства.
За словами С.Куюна, це знову-таки говорить про те, що для України вирішує все світовий ринок. "Він іде вгору - ростуть ціни у нас, він йде вниз - пішли ціни у нас вниз. Тим більше, на сьогодні набагато більше тих, хто хоче, щоб ціни знижувалися, ніж тих, хто цього не хоче, бо не тільки споживачі втомилися від високих цін, але втомилися від них і роздрібні торговці. Оскільки цей бізнес працює на оборотах, чим більше ти продаєш, тим більше ти заробляєш. А високі ціни скоротили близько 15% в середньому по ринку споживання і відповідно впали доходи в роздрібних мережах. Відповідно, я думаю, що як тільки дозволить ситуація, то ціни будуть падати", - зазначив експерт.
Він також пояснив, що сьогодні єдина перешкода для прискореного падіння цін є запаси, які в Україні з квітня. "У квітні вони сформовані за високими цінами. Тому, коли ціни на дизпальне в Європі пішли вгору в січні, а у нас тільки в кінці лютого, тобто саме дешеві запаси не дали зрости їм у нас. Але на жаль і сьогодні ми маємо зворотний процес, коли дорогі запаси не дають цінам швидко впасти. Це вулиця з двостороннім рухом", - сказав С.Куюн.
"Сподіваюся, що ми в травні пройдемо теж на низьких цінових рівнях зовнішнього ринку. І це визначить в цілому картину на червень, і однозначно це буде менше 10 грн", - резюмував експерт.
Нагадаємо, що роздрібні ціни на дизельне пальне в кількох найбільших мережах АЗС 11 травня продовжили зниження.
Зокрема, в мережах АЗС "ЛУКОЙЛ", Shell і "Паралель" ДП подешевшало на 10 коп. - до 10,30 грн/л, 10,39 грн/л і 10,34 грн/л відповідно. У мережі АЗС ТНК/Formula зниження склало 6 коп. - до 10,29 грн/л в більшості регіонів.
Ціни в інших мережах АЗС не змінилися.
Днем раніше на 9 коп. дизпальне подешевшало в мережах ОККО і WOG. Крім того, зниження цін відзначалося і в мережі АЗС "Веста".
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас