Азаров не згоден з Меркель: Ніякої диктатури в Україні немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров не згоден з Меркель: Ніякої диктатури в Україні немає

530
Прем'єр-міністр України Микола Азаров назвав заяву канцлера Німеччини Ангели Меркель про наявність диктатури в Україні некоректною. Про це він заявив в інтерв'ю Euronews.
"Досить прожити в Україні хоча б кілька днів, можна більше, щоб переконатися, що ніякої диктатури в Україні не існує і ніяких політичних репресій в Україні не проводиться. У нас абсолютно вільно діють демократичні партії, вони представлені в парламенті, деякі партії не представлені в парламенті. У нас свобода вираження думки, рішень", - сказав Азаров.
Він оцінив висловлювання Меркель як некоректне, яке не сприяє зміцненню відносин між Німеччиною та Україною, а тим більше між Україною та Європейським союзом.
Як повідомлялося, німецький канцлер заявила, що в Україні та Білорусі громадяни страждають від "диктатури й репресій".
Критика Меркель, яка прозвучала в її виступі 10 травня в нижній палаті німецького парламенту, пов'язана з прибуттям німецьких лікарів в Україну з метою лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.
В інтерв'ю Euronews Азаров зазначив, що "Тимошенко була засуджена не за політичні переконання, а за виготовлення фальшивого документа, який називається директивою уряду України, і, користуючись цим фальшивим документом, вона змусила підписати дуже невигідний і дуже нерівноправний контракт щодо газу з Росією".
"За цим контрактом наша країна змушена переплачувати майже в два рази в порівнянні з діючими європейськими цінами", - підкреслив прем'єр.
"Я поставив просте запитання: "Чи є така дія політичним рішенням чи кримінальним злочином? "І мені дуже б хотілося, щоб авторитетні європейські юристи дали мені відповідь", - сказав також він.
За словами глави уряду, українська сторона готова надати європейцям всю необхідну інформацію у справі Тимошенко.
"Я не знаю, чи володіють європейські лідери цією інформацією в повному обсязі. Ми готові таку інформацію надати, це факт, який нічим не спростують. Виникає питання, чи є в даному випадку це розслідування політично вмотивованим, чи воно випливає з тих величезних збитків і шкоди для країни, які були заподіяні такими діями", - уклав він.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас