Генсек УЄФА підтвердив, що фінал Євро-2012 відбудеться в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генсек УЄФА підтвердив, що фінал Євро-2012 відбудеться в Києві

209
Фінал чемпіонату Європи з футболу відбудеться в Києві 1 липня, підтвердив в Києві генеральний секретар Європейського союзу футбольних асоціацій Джанні Інфантіно, передає радіо "Свобода".
За його словами, будь-які інші варіанти організатори Євро-2012 не розглядають.
Інфантіно також заявив, що Україна і Польща продемонстрували "значний прогрес" при підготовці до проведення Євро-2012, а незначні недоліки, за словами представника УЄФА, будуть ліквідовані своєчасно.
Про це ж заявив віце-прем'єр-міністр України Борис Колесников, нагадавши: "9 травня стадіони в Польщі і України, які приймають матчі Євро-2012, передані під управління УЄФА. Керівництво УЄФА задоволене станом стадіонів, підготовкою до матчів турніру. Головне, щоб були задоволені вболівальники, щоб вони бачили не тільки сучасні спортивні арени, а й хороший футбол".
Колесников також сказав, що транспортна галузь України закінчує підготовку до Євро-2012: з 27 травня між містами, що приймають матчі чемпіонату, будуть курсувати швидкісні поїзди Hyundai, учасники і гості чемпіонату зможуть скористатися послугами low-cost авіакомпаній. Колесников підтвердив, що уряд і дирекція турніру в Україні ведуть переговори з керівниками готельного бізнесу з пропозицією знизити ціни на проживання в готелях на час чемпіонату.
Інфантіно і Колесников зустрілися в суботу з журналістами перед фіналом Національного кубка шкільного футболу Євро-2012. Матчі цього турніру приймали всі українські арени чемпіонату Європи, на думку президента Федерації футболу України Григорія Суркіса, цей турнір популяризує не тільки футбол, але й здоровий спосіб життя серед підлітків.
На початку місяця в польській опозиції звучали заклики перенести фінальний матч Євро-2012 з Києва до Варшави через ситуацію навколо колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Прес-секретар підрозділу УЄФА в Польщі Юліуш Глуський 7 травня вже заперечував таку можливість. "На фінал потрібен стадіон на 60 тисяч глядачів, а варшавський стадіон має лише 50 тисяч", - сказав він.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас