ЄС сподівається на успіх нового раунду переговорів "шістки" з Іраном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС сподівається на успіх нового раунду переговорів "шістки" з Іраном

108
Високий представник Євросоюзу із зовнішньої політики і безпеки Кетрін Ештон сподівається на успіх переговорів "шістки" країн-посередників (США, Китай, Росія, Франція, Великобританія і Німеччина) з Іраном в Багдаді 23 травня 2012 р. Ештон зазначила, що новий раунд переговорів з Тегераном може закласти основу для мирної іранської ядерної програми, передає Al Arabiya. "Моєю метою є початок кінця військової ядерної програми Ірану. Сподіваюся, що ми станемо свідками прогресу", - сказала Ештон.
Глава дипломатії ЄС зазначила, що вона налаштована прагматично і має намір домогтися конкретного результату.
Іран раніше заявляв, що буде прагнути до зняття санкцій, накладених на нього США і ЄС. Західні держави вимагають від Тегерана довести серйозність прагнення до миру і відсутність наміру створити ядерну зброю.
Відзначимо, що на переговорах "шістки" з Іраном Ештон представляє інтереси всіх шести держав. Її партнером на переговорах з іранського боку буде секретар Вищої ради національної безпеки Ірану Саїд Джалілі.
Нагадаємо, після першого раунду переговорів 14 квітня щодо іранської ядерної програми між представниками "шістки" міжнародних посередників (п'ять держав-постійних членів Ради Безпеки ООН і Німеччина), які тривали в Стамбулі майже 10 годин, сторони залишилися задоволені одне одним.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас