Фірташ хоче вивести Україну на друге місце в світі за виробництвом титану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ хоче вивести Україну на друге місце в світі за виробництвом титану

624
Україна може стати другою країною в світі за обсягами випуску металевого титану.
Про це заявив глава ради директорів групи компаній Group DF Дмитро Фірташ в інтерв'ю журналу "Експерт", повідомила прес-служба бізнесмена.
"Я сподіваюся, що в титановій галузі, зокрема, в металургії, ми будемо другими, в крайньому випадку - третіми. Думаю, для нас це буде велика перемога. Складно боротися з такими технологічно потужними країнами, як США, Росія, Китай. Але ми будемо це робити. Це те, чого ми можемо досягти, піднявши тим самим планку України як держави", - сказав Дмитро Фірташ.
За його словами, для розвитку української титанової індустрії необхідно створити вертикально-інтегрований титановий холдинг. І чим швидше це буде зроблено, тим краще для України.
Дмитро Фірташ зазначив, що готовий інвестувати в розвиток титанової галузі 2,4-2,7 мільярда доларів. За його словами, Україна має великі перспективи саме на ринку титанової продукції. Найбільші світові авіакосмічні корпорації Boeing і Airbus розвиваються і створюють попит на титан.
"Я впевнений, що титан - це майбутнє. І я впевнений, що в найближчому майбутньому буде дефіцит титанової продукції. Зараз чотири учасники воюють за цей ринок: Китай, Росія, Казахстан, США. А нас там чомусь немає! Україна може зайняти на цьому ринку друге місце", - підкреслив Дмитро Фірташ.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас