Fitch знизило рейтинг найбільшого американського банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило рейтинг найбільшого американського банку

252
Агентство Fitch знизило рейтинг найбільшого і найбільш прибуткового з американських банків - JP Morgan Chase - на один щабель, з "AA-" до "A+", повідомляє Bloomberg. Це сталося через добу після того, як банк заявив про одноразові збитки в 2 мільярди доларів від трейдингової діяльності. Крім того, Fitch помістило всі рейтинги банку під нагляд і виставило їм негативний прогноз.
Інше провідне агентство Standard & Poor's заявило про те, що також готове знизити рейтинг JP Morgan, якщо з'ясується, що менеджмент недооцінював ризики і слідував агресивнішій інвестиційній стратегії, ніж спочатку очікувалося.
Раніше повідомлялося, що JP Morgan в результаті своєї інвестиційної діяльності на фондовому ринку втратив два мільярди доларів за останні шість тижнів. За словами гендиректора Джеймі Даймона, втрати були викликані помилками і недбалістю при вибудовуванні стратегії хеджування ризиків.
Банк зробив ризиковану ставку на продовження відновлення економіки і зазнав збитків, коли в квітні ринкові тенденції змінилися. Даймон обіцяв, що банк зробить висновки з невдач.
Даймон також побічно визнав, що втрати пов'язані з більш ранніми повідомленнями ЗМІ про ризикову гру його підлеглого - трейдера на прізвисько "Лондонський кит", який відкривав надто великі позиції. Цим учасником ринку є співробітник JPMorgan в Лондоні на ім'я Бруно Мішель Іксіл.
Як зазначає видання, рішення Fitch може викликати хвилю зниження рейтингів провідних банків світу. Інше провідне агентство Moody's розглядає можливість опустити рейтинги Morgan Stanley, Credit Suisse Group і UBS на три рівні.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас