Голова ЦБ Німеччини запропонував Олланду залишити бюджетний договір ЄС у спокої — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ЦБ Німеччини запропонував Олланду залишити бюджетний договір ЄС у спокої

Казна та Політика
198
Голова Бундесбанку Німеччини Йенс Вайдманн застеріг обраного президента Франції Франсуа Олланда від перегляду бюджетного пакту ЄС або спроб змінити статус Центробанку ЄС, повідомляє Agence France-Presse. За словами Вайдманна, такі дії є "небезпечними".
Він додав, що робочі місця і економічне зростання є результатом торгівлі, яка забезпечується надійною валютою. ЦБ, в свою чергу, є основним гарантом стабільності євро.
Вайдманн зазначив, що пропозиція Олланда про зміну бюджетного пакту має бути відкинута. "Європейські звичаї передбачають, що договори повинні виконуватися", - підкреслив він.
Він також застеріг від розкручування маховика інфляції. За словами Вайдманна, цей шлях виключно небезпечний і треба утриматися від повторення помилок 70-х років. "Інфляція несе в собі соціальну несправедливість і не виведе нас із кризи", - сказав голова німецького ЦБ.
Раніше Франсуа Олланд, який отримав перемогу на виборах президента Франції, закликав європейські держави переглянути бюджетний договір ЄС, що обмежує дефіцити і вимагає введення заходів економії. Укладення договору було пов'язано з ростом заборгованості країн Євросоюзу, яке загрожує фінансовій стабільності в регіоні.
Спочатку одним із співавторів пакту був колишній президент Ніколя Саркозі, а також канцлер Німеччини Ангела Меркель. Остання написала Олланду лист з проханням не робити різких кроків щодо зміни бюджетного пакту.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас