В Донецьку відкриють новий термінал аеропорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Донецьку відкриють новий термінал аеропорту

280
14 травня відбудеться урочисте відкриття нового терміналу міжнародного аеропорту "Донецьк". Урочистості з цього приводу відбудуться за участю Президента України Віктора Януковича, віце-прем'єр-міністра України - Міністра інфраструктури Бориса Колесникова та інших почесних гостей. Про це УНН повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури.
Термінал має сім поверхів, з них три - основні. Пропускна спроможність нового терміналу - 3,1 тис. пасажирів на годину.
В аеровокзальний комплекс, який вводиться в експлуатацію, крім самої будівлі терміналу, також входять автостанція, 3-поверховий паркінг на 605 машин, відкриті паркінги на 1004 машини, автобусні стоянки на 20 автобусів. Термінал з'єднаний з паркінгом двома критими галереями. До будівлі примикає естакада.
Тому з введенням нового терміналу КП "Міжнародний аеропорт" Донецьк "отримає повний авіаційний комплекс: в рамках реконструкції аеропорту, крім нового терміналу, побудована нова штучна злітно-посадкова смуга - краща в Європі, здатна приймати будь-які види літаків, включаючи Boeing- 747 і Airbus-380. Також в Донецьку побудована найвища в Україні аеродромно-диспетчерська вишка - 52 м.
Введення в експлуатацію цих об'єктів дозволяє аеропорту приймати всі види літаків практично за будь-якої погоди і в цілому забезпечити обслуговування зростаючого пасажиропотоку.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас