Фірташ інвестує в українську економіку понад 7 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ інвестує в українську економіку понад 7 мільярдів доларів

Казна та Політика
2485
Голова ради директорів групи компаній Group DF Дмитро Фірташ планує інвестувати в українську економіку понад сім мільярдів доларів.
Зокрема, кошти можуть бути спрямовані на розвиток азотної хімії, титанової галузі і створення нафтохімічного виробництва, заявив бізнесмен в інтерв'ю журналу "Експерт-Україна", яке вийде в понеділок, 14 травня 2012 року. Про це повідомляє прес-служба Дмитра Фірташа.
"Програма інвестицій розрахована на термін не менше семи років. Що стосується бюджетів, то я можу дати дуже грубі прикидки. У нас виходить: нафтохімія - 2 - 2,5 мільярди доларів, азотна частина - 1,5-2 мільярди. У ці витрати не входить придбання нових підприємств. Я говорю тільки про реконструкцію. У титановий напрям ми плануємо вкласти близько 2,4-2,7 мільярда доларів", - сказав Дмитро Фірташ.
За словами голови ради директорів Group DF, програма створення нафтохімічного виробництва передбачає розширення лінійки продуктів, вироблених українськими хімічними підприємствами.
"Ми маємо намір серйозно зайнятися напрямком нафтохімії. На сім-вісім років програма з цього сектору зажадає два-два з половиною мільярди доларів. Ми хочемо збільшити і розширити лінійку продуктів: метил, пропилен, етилен, полістироли, а також капролактам, хімічні волокна", - сказав Дмитро Фірташ.
Програма з розвитку азотної хімії передбачає вкладення півтора - двох мільярдів доларів у розвиток хімічних підприємств.
"Стратегічне завдання для всього азотного напрямку - збільшити обсяги виробництва продукції з більш високою доданою вартістю", - сказав Дмитро Фірташ. "Ми перестанемо бути, якщо можна так висловитися, "сировинним придатком" закордонних підприємств. Більш глибока переробка дасть набагато більшу рентабельність нашого виробництва", - підкреслив Голова Ради директорів Group DF.
Крім того, планується придбання нових підприємств в Європі. "Зараз ми беремо участь в переговорах з одною великою європейською компанією з виробництва добрив", - додав Дмитро Фірташ.
Інвестиції в титановий напрямок можуть скласти 2,4-2,7 мільярда доларів і будуть спрямовані, зокрема, на збільшення вдвічі потужності "Кримського титану" і розробку нових титанових родовищ.
"Ми хочемо більш ефективно використовувати наші родовища - продавати не ільменіт, а мати вже перший переділ, щоб робити шлак", - сказав Фірташ.
Крім того, в разі створення державно-приватного титанового холдингу Україна може значно збільшити виробництво як діоксиду титану, так і металевого титану. "Я сподіваюся, що в титановій галузі, зокрема в металургії, ми будемо другими, а крайньому випадку - третіми. Вважаю, для нас це буде велика перемога", - підкреслив Дмитро Фірташ.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас