Чи варто Україні слухатися ЄС? - думка читачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи варто Україні слухатися ЄС? - думка читачів

2492
Питання скасування саміту в Ялті, запланованого на 11-12 травня, ізоляції України, а також заяви деяких європейських політиків про те, що в Україні процвітає диктатура, викликали надзвичайно активне обговорення на нашому порталі. Нижче ми пропонуємо вам ознайомитися з частиною цікавих, гарячих, а часом - різких і суперечливих коментарів форумчан з приводу того, чи варто зважати на заяви Європи, і хто винен. Для зручності вони розділені на тематичні блоки.
Європа не права
Gydvin - Валютні війни виснажені; $ - (Англія + США) і Є - (Німеуцькоєвропейський союз). Поступове перенесення баталій на поле впливу зон. США, прямо або побічно, є основним споживачем 3 основних продуктових груп з Україною - металу, хімпрому та машинобудування. Тому їх вплив визначений. А ось Німеччина, прагнучи встановити ресурсне панування в Європі, сплітаючись тісними узами з Росією, намагається допомогти своєму партнеру монополізувати транзит цих ресурсів (ГТС України). Очевидно, при правлінні пані Тимошенко це було більш як можливо... Тепер зрозумілі спільні нападки на Україну різними іззовні. Прикро. Держава Україна, як "особистість", на жаль не відбулася. Ми частина великої гри.
mortimer - Немає ніякої Європи. Немає навіть Німеччини. Є групові інтереси, які виходять з Європи (в даному випадку). Гра "Вступ до ЄС" почалася давно, але цілі гравців обох команд туманні. Очевидно, що в найближчі 10-20 років шлях "до Європи" нам закритий. І все, що ми чуємо зараз від "євроінтеграторів" типу Азарова, - дешева пропаганда і спекуляція.
Alex777 - Ніякої "трагедії", насправді, немає!
Західна імперія і її окремі частини - США, Зах. Європа на чолі з Німеччиною, перемогу над якою ми щойно відсвяткували - завжди поважала тільки СИЛУ! Ні про які моральні, етичні та інші норми, цінності мова не йшла. Точніше про це постійно сурмили в їхніх чітко організованих "незалежних" ЗМІ. Але, в розрахунок бралася лише СИЛА партнера (СРСР тоді, УКРАЇНА, Росії, Китаю, ... - зараз).
Наші батьки і діди дуже ПРАВИЛЬНО УВІЙШЛИ В ЗАХ. ЄВРОПУ НА ТАНКАХ!- найефективніший спосіб. Зверніть увагу, наскільки цинічно виглядають пасажі про українську "диктатуру" з вуст німецьких політиків, батьки яких будували газові камери для наших батьків і матерів (до речі, тоді вони теж хотіли встановити свій "орднунг" тут). Але, наші "недемократичні і неправильні" предки їм таку радість не надали! - дали нам життя і можливість жити своїм розумом, а не з повчань "тітоньки Меркель"... Яку "демократію 3 рейху" вони несли на землі України, ми добре пам'ятаємо.
Висновок 1 - треба бути сильними і жити своїм розумом. Сусіди дивляться на нас (і один на одного!) - як господиня на курку - маючи на увазі, курячий суп і яйця.
Висновок 2 - не піддаватися на істеричні провокації шахраюватих і цинічних єврочиновників (і місцевих юльчиних прихвоснів), не дати втягнути себе в пусту говорильню. Але, і не давати витирати об себе ноги. НЕГАЙНО ВВОДИТИ жорсткі санкції - у відповідь на їх реальні, а не словесні, демарші. Бути готовими показати свою силу і рішучість її застосувати. Ми не такі бідні і нещасні, як малюють нам ЗМІ, і як комусь хочеться нас бачити...
Peacekeeper - Так, в цій вашій лінії Керзона є щось сакральне. Справа в тому, що поняття сфер впливу ніхто не відміняв. І якщо т.зв. імперські амбіції легко проглядаються щодо РФ, то дещо менш очевидними - але від того не менш реальними - є імперські євроатлантичні (наприклад) амбіції. Давайте подивимося правді в очі. Не ставлячи знака рівності між Рейхом номер 3 і сьогоднішнім Євросоюзом, скажемо: аналогія доречна. Те, що в 30-і...40-і робилося за допомогою танків, зараз робиться за допомогою банків. Непідйомні кредити і таке інше. Ну ви зрозуміли. Приклад - виставлена нині на продаж Греція, де бенефіціаром є - ну так, Німеччина. А причому тут лінія Керзона? Та при тому. Вона була придумана без малого сотню років тому і будь-які спроби зрушити її туди або назад закінчувалися катастрофою. Не будемо згадувати 1920-й і "диво на Віслі". Згадаймо 41-й і слідом за ним 45-й. Тож висновок простий. Якщо пані Меркель заявляє, що Україна не відповідає - так, вона не відповідає. Не відповідає домовленостям щодо розділу сфер впливу. Саме так потрібно читати висловлювання більшості європолітиків. Ось в цьому самому контексті треба їх читати. А все інше - лушпиння.
IIS - Утопія і передвиборна демагогія в стилі "вороги, скрізь вороги" - зрозуміло, "піндоси і єуропейці", раз критикують. (До речі, ніщо так не ображає, як правда). От якщо росіяни що затіють, там чергова сирна або інша газово-трубно-кримська війна - то нічого, - свої, ментально близькі і зрозумілі брати, не те що західні недоумки-політики від влади, які тільки що - і у відставку за власним бажанням ще до суду. Та й суд у них - неправильний, презумпція невинуватості, змагальність сторін процесу, бачте, права людини та інша незбагненна совковому розуму дурниця.
Peacekeeper - Потрібно бути реалістами. В разі чого у нас завжди буде проблематичніше, ніж у Польщі. Дві сили (або два союзи, або дві імперії - як хочете) так чи інакше зобов'язані збільшувати свою міць. За рахунок сусідів, зрозуміло. Інакше вони загинуть (розпадуться). І от між цими двома силами - Україна - держава, яку язик не повертається назвати такою, що відбулася. Ласий шматок. У цій ситуації віщати про якусь незалежну політику або про неприєднання - смішно. Питання в іншому. Питання в тому, щоб бути поглинутим на найкращих умовах. І чим раніше - тим краще. Тому що пізніше Україна буде просто коштувати дешевше. Достатньо порівняти її стан безпосередньо перед незалежністю і зараз.
Camaro123654 - З трьох зол (інтереси двох імперій і однієї псевдоімперії) вибрати одне, але найменше, не вдасться. Необхідна багатотикова стратегія, яка максимально реалізує інтереси України. Такої стратегії немає і вирішити таке завдання зможуть тільки геніальні політики, яких теж поки не видно і не чутно в Україні.
Як впливає арешт Тимошенко на ситуацію
NikNik - Не шукайте чорну кішку в темній кімнаті, тим більше коли її там немає.
Все дуже просто - Юля на даний момент політ-ув'язнена, пацани її закрили, але при цьому намагаються створювати вигляд законності. У них це не дуже виходить. Європа ясно сказала - це туфта. Причому це сказала не одна людина, а лідери багатьох країн. Чи ми знову розумніші всіх, а навколо одні вороги? Все це змахує на дешевий водевіль, якщо ви її закрили, то йдіть в повну відмову, нехай вона сидить, як всі інші зеки, а не як незрозуміло хто. Або не треба було садити. Коротше, не склався їх пазл, одну задачу вони виконали, усунули Юлю від виборів, а ось другу, не лаятися з Європою і створити вигляд законності - ні. Тепер вигрібають по повній. І це ще не фінал, тому що ситуація патова, випустити пацани її не можуть, і тримати там теж. Хто чим думав, коли її садив, незрозуміло, швидше за все це було особисте ірраціональне рішення віті межигірського.
Сердитий - Чесно кажучи, коли тільки, тільки заарештували Тимошенко, я думав, що це її робота. Тому що такий арешт їй єдиній був вигідний. Та й зараз ця ситуація працює на неї повним ходом. Була б на волі - була б ще одним злодійкуватим прем'єром. Їх багато в Європі і вона ні кому не була б цікава, а так мучениця. Блін. Знову ж таки не можу повірити в те, що в адміністрації Януковича немає розумних людей, здатних спрогнозувати ситуацію. Так думати було б наївно. І все-таки арешт і суд, і скандал... Мене вчили завжди задаватися питанням, а "кому вигідний результат"? Януковичу? Не схоже. Тимошенко? Ну все-таки сім років. Ніби й не вона. А ось Москва виграє з усіх сторін. Якщо помиляюся - поясніть.
SeTh - Правильно Вас вчили - сам запитую "кому?" За Москву - цікава версія. Їх ФСБ ніби як тут фривольствує. Заворушки в Криму з пам'ятниками і т.д. кілька років тому це яскраво продемонстрували, та й знайомі "наближені" натякають, що так і є. Думаю точно так само вільно себе почувають і ЦРУ і всі інші. Може, не так нахабно, але без утисків. Але явних фактів немає - тонко все дуже і, думаю, результат "проявиться" РАПТОВО або не проявиться зовсім. Припущу за Москву: Якщо це вони, то, по-моєму, розрахунок міг бути на народні хвилювання (яких московські політтехнологи не чекали в 2004) і типу "повалення лиходія - 2 або повернення королеви". Ось і акуратно організували "посадку" (навіяли думки, порадили відкрито - не важливо). А народ забив! Упс ... От і Юля сидить і Вітя сидить, але є нюанс. Як то кажуть. А ВВП не добрий, бо "не вийшло", причому знову! Власне і вихлопу далі не буде, бо Європа пообурюється, Юлю може і помилують найвищим указом із забороною взагалі ніс висовувати на люди... Така ось фантазія.
Такі погляди у наших активних форумчан. Можливо, їхні обговорення викличуть і у вас бажання прокоментувати цю чи іншу тематику?
P.S. Орфографія і лексика авторів збережені.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас