Британці заплатили 200 тисяч фунтів за створення одного робочого місця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британці заплатили 200 тисяч фунтів за створення одного робочого місця

Казна та Політика
435
Створення одного робочого місця через Фонд регіонального розвитку (Regional Growth Fund) обходиться британським платникам податків в 200 тисяч фунтів стерлінгів. Про це повідомляється в звіті Національного аудиторського управління Великобританії (National Audit Office).
У документі вказується, що за допомогою субсидій, що надаються фондом, буде створена всього 41 тисяча робочих місць приблизно за сім років. Для порівняння, раніше в уряді заявляли, що за допомогою Regional Growth Fund вдасться отримати від 300 до 500 тисяч нових робочих місць. Про це пише The Telegraph.
На першому етапі структура отримала державне фінансування в розмірі 1,4 мільярда фунтів. Таким чином середня вартість створення одного робочого місця становить 33 тисячі фунтів.
За підрахунками аудиторів, вартість створення окремих робочих місць варіюється від 4 до 200 тисяч фунтів. Фахівці виявили нецільове витрачання наданих субсидій як мінімум в 27 компаніях. Значна частина коштів була направлена в проекти, які на отримані гроші створили менше нових посад, ніж повинні були.
В управлінні закликали уряд визначити для Фонду регіонального розвитку конкретні цілі і встановити більш жорсткий контроль за його роботою. Керівники National Audit Office впевнені, що за допомогою субсидій в 1,4 мільярда можна створити на кілька тисяч робочих місць більше, ніж очікувана 41 тисяча.
Regional Growth Fund був заснований два роки тому для стимулювання інвестицій в регіони, традиційно залежать від держави. З його допомогою в уряді сподіваються відновити рівновагу в британській економіці і прискорити економічне зростання регіонів до показників південного сходу країни.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас