ЦБ Японії готовий проводити інтервенції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Японії готовий проводити інтервенції

Казна та Політика
168
У заяві Банку Японії, опублікованій в п'ятницю, йдеться, що регулятор готовий в разі необхідності надавати свої активи в іноземній валюті для зниження негативних наслідків зрослої волатильності на валютних ринках.
Крім цього, центробанк також готовий надавати свої валютні активи японським компаніям, що потрапили в складну ситуацію, яку вони не здатні вирішити самостійно. У повідомленні регулятора також йдеться, що банк буде зберігати свої позиції в державних паперах, що перебувають на рахунках центральних банків Європи та США.
Раніше член ради з питань політики Банку Японії Саюрі Шираї заявила, що регулятор уважно стежить за змінами на фінансових ринках, включаючи валютний ринок. Це сигналізує, що регулятор готовий стримувати спекулятивний натиск на національну валюту, не тільки вдаючись до збільшення програми купівлі активів, але і за допомогою валютних інтервенцій.
У квітні Банк Японії, підкорившись тиску уряду, розширив обсяг викупу активів на 10 трлн ієн (124 млрд доларів) до 40 трлн.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас