Росія закликає Україну вжити заходів щодо припинення ввезення рослинної продукції в багажі і ручній поклажі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія закликає Україну вжити заходів щодо припинення ввезення рослинної продукції в багажі і ручній поклажі

340
Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Росії ("Россільгоспнагляд") закликає Україну вжити заходів щодо припинення ввезення в Росію рослинної продукції в багажі та ручній поклажі.
Про це йдеться в повідомленні відомства.
"У своїх листах до керівництва національних організацій з карантину та захисту рослин України і Молдови "Россільгоспнагляд" висловлює серйозну стурбованість у зв'язку з порушеннями при ввезенні з цих країн підкарантинної рослинної продукції в багажі та ручній поклажі пасажирів", - сказано в повідомленні.
За інформацією "Россільгоспнагляду", з 1 січня по 1 травня 2012 року в пунктах пропуску через державний кордон Росії на залізничних станціях Брянської області в ручній поклажі та багажі пасажирів, які прибули з України і Молдови, в 47 випадках було виявлено більше 4 тонн підкарантинної продукції.
Зокрема, в багажі були виявлені 200 кг насіння гарбуза, 100 кг квасолі, 600 кг черемші, 3,3 тонни волоських горіхів, 4 тис. саджанців троянд.
Федеральна служба зазначає, що ця продукція належить до категорії високого фітосанітарного ризику і ввозилася без необхідних фітосанітарних сертифікатів, а Україна і Молдова є країнами з несприятливою фітосанітарною обстановкою.
"Россільгоспнагляд" підкреслює, що в разі неухвалення таких заходів він залишає за собою право вжити необхідних заходів щодо забезпечення фітосанітарної безпеки щодо рослинних вантажів, що надходять безконтрольно з території України і Молдови.
Як повідомляло агентство, в жовтні 2010 року Мінагрополітики та Міністерство охорони здоров'я України домовилися з "Россільгоспнаглядом" про спільний контроль безпеки українських продуктів рослинного походження, що експортуються до Росії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас