Кордони Євросоюзу будуть патрулювати роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кордони Євросоюзу будуть патрулювати роботи

280
Європейський союз має намір запустити в масове виробництво автономний наземний транспорт, який буде зупиняти нелегальних мігрантів.
За допомогою гранту 13 млн. євро з дослідницького бюджету Європейської комісії і 7 млн. євро приватних коштів консорціум дослідників і приватних фірм після чотирьох років роботи підготував функціонуючий прототип "пересувного автономного патруля для спостереження сухопутного кордону" або "Талос", пише Euromag.
Сухопутний "безпілотник" був продемонстрований в Польщі в середині квітня на військовому полігоні перед сотнею людей, у тому числі посадовими особами з Frontex, прикордонного агентства ЄС у Варшаві, польськими міністрами і прикордонниками зі всієї Європи.
Вся система складається з двох автономних пристроїв, безпілотного блоку управління і двох пілотованих командних центрів. Вежі-датчики розташовані в недоступних безпілотникам місцях. Один автомобіль - "перехоплювач" - призначений для відстеження та переслідування підозрілих людей, яких помічає його автомобіль-близнюк, оснащений оптичними та інфрачервоними датчиками. Якщо вони помічають підозрюваного, вони повідомляють перехоплювачам і в командні підрозділи, де прикордонники можуть через бортовий гучномовець наказати людині зупинитися і представити свої документи.
Машини обладнані спеціальними пристроями, "військовими радарами", які стежать за пересуваннями втікача.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас