У турецьких супермаркетах почнуть продавати 500-кілограмові упаковки макаронів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У турецьких супермаркетах почнуть продавати 500-кілограмові упаковки макаронів

389
В асортименті турецьких супермаркетів Migros Ticaret з'явилися 500-кілограмові упаковки макаронів, повідомляє Reuters.
Придбати картонну коробку з п'ятьма сотнями кілограмів пенне - коротких макаронних виробів у вигляді трубочок - можна за 999 турецьких лір (близько 560 доларів). Всі кошти, отримані від реалізації таких упаковок, будуть спрямовані на благодійність: доходи від продажу пасти підуть в міжнародний надзвичайний фонд допомоги дітям Організації Об'єднаних Націй ЮНІСЕФ.
Як багато 500-кілограмових коробок з макаронами було випущено, не вказується.
Як зазначає агентство, виробники пасти вже звернулися до Книги рекордів Гіннесса із заявкою на реєстрацію гігантської упаковки. За словами представників фірми, Книга вже визнала півтораметрову (у висоту) коробку з пенне найбільшою в світі, проте на сайті реєстратора рекордів відповідної інформації поки немає.
У Туреччині щорічно виробляється 450 тисяч тонн макаронних виробів. За цим показником країна займає п'яте місце в списку виробників пасти.
Діаметр пенне зазвичай становить від 10 до 40 міліметрів. Кінці виробу зрізані по діагоналі. Зазвичай їх подають з різноманітними соусами, а також використовують для приготування запіканок та салатів.
Раніше повідомлялося, що в Британії почнуть імпортувати винахід американців Тома та Афіни Сірфурт - пиво зі смаком піци.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас