Нафта подешевшала до 96,05 дол. на очікуваннях слабкого попиту, надвиробництва, може впасти 2-й тиждень поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта подешевшала до 96,05 дол. на очікуваннях слабкого попиту, надвиробництва, може впасти 2-й тиждень поспіль

Енергетика
161
Нафта WTI дешевшає в п'ятницю вранці, завершуючи падінням другий тиждень поспіль, приводом для зниження стали побоювання щодо боргових проблем Європи, які можуть негативно позначитися на обсягах споживання палива по всьому світу, а також новий прогноз видобутку та споживання нафти від ОПЕК, повідомляє агентство Bloomberg.
Вартість червневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на $ 1,03 (1,06%) відносно рівня 10 травня - до $ 96,05 за барель. Нафта дешевшає в сьомий раз за останні вісім торгових сесій.
За підсумками торгів у четвер контракт зріс в ціні на $ 0,27 - до $ 97,08 за барель. З початку тижня нафта впала в ціні на 2,6%, а з початку року - на 2,9%.
У Греції тривають переговори про формування нового уряду після виборів у парламент, які пройшли 6 травня. Жодна з ключових партій не отримала більшості і змушена намагатися створити коаліцію з іншими, при цьому дві найбільші партії - "Нова демократія" і СІРІЗА - уже зазнали невдачі, і в даний час формуванням коаліційного уряду займається вже третя за рахунком партія - ПАСОК. Експерти побоюються, що уряд так і не буде сформовано, і країні знадобляться нові вибори.
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) незначно підвищила прогноз споживання нафти в 2012 році. Між тим, у своєму щомісячному звіті ОПЕК відзначила, що поставки нафти випереджають зростання попиту.
Котирування ф'ючерса на нафту Brent на червень на лондонській біржі ICE Futures знизилося на $ 0,8 (0,71%) - до $ 111,93 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас