Експерти: Британських банкірів очікує скорочення бонусів до 15-річного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Британських банкірів очікує скорочення бонусів до 15-річного мінімуму

102
Компенсаційні виплати британським банкірам в 2012-2013 фінансовому році (почався в квітні) скоротяться до 2,3 млрд фунтів (3,7 млрд доларів). Про це пише The Telegraph з посиланням на дані Центру досліджень економіки та бізнесу (The Centre for Economics and Business Research, CEBR). Попередній мінімум був зафіксований в 1998 році, коли фінансисти отримали 2,5 млрд фунтів.
У 2011-2012 роках лондонські фінансисти отримали бонуси в розмірі 4,4 млрд фунтів. Для порівняння - максимальної величини (1,6 млрд фунтів) компенсаційні виплати британським банкірам досягли в передкризових 2007-2008 роках.
Глава CEBR Дуглас Макуільямс зазначив, що бонуси будуть скорочуватися у зв'язку з погіршенням ситуації в єврозоні та в усьому світі. Разом з цим акціонери банків будуть посилювати тиск на менеджмент, змушуючи керівництво "жити за коштами".
Події, які розгортаються навколо компенсаційних виплат у Великобританії, вже отримали назву "весна акціонерів" (shareholder spring). Під цим терміном розуміється боротьба між інвесторами та топ-менеджерами.
Акціонери деяких компаній, які цього року втратили терпіння після декількох років невисокої прибутковості бізнесу, зажадали скорочення компенсаційних виплат. За останні два тижні під тиском інвесторів у відставку подали голова AstraZeneca Девід Бреннан, гендиректор Aviva Ендрю Мосс, глава Trinity Mirror Слай Бейлі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас