Shell і Chevron будуть видобувати сланцевий газ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell і Chevron будуть видобувати сланцевий газ в Україні

Енергетика
590
Міжвідомча комісія з організації та проведення конкурсів на укладення угоди про розподіл продукції визначила переможців конкурсів щодо Юзівської (Донецька і Харківська області) та Олеської (Львівська область) газових площ.
У той же час, джерело Reuters в Кабміні повідомило, що переможцями стали компанії Shell і Chevron. Вони, ймовірно, і будуть розробляти родовища сланцевого газу в Україні.
"Рішення комісії було схвалено одноголосно, при виборі переможців комісія виходила з національних інтересів України", - цитують міністра Українські новини.
Ставицький додав, що компанії-переможці будуть оголошені найближчим часом після завершення всіх юридичних процедур, пов'язаних з проведенням конкурсів.
Між тим, співрозмовник Reuters, відповідаючи на запитання про ймовірних переможців відповів: "Shell - на Юзівському, Chevron - на Олеському".
Нагадаємо, що Україна, яка прагне скоротити залежність від російського газу, що дорожчає, за рахунок збільшення видобутку альтернативного палива, в кінці лютого виставила на конкурс два родовища: Юзівське в Донецькій області та Олеське - у Львівській. Очікується, що промисловий видобуток на цих ділянках почнеться в 2018-2019 роках.
Як повідомлялося, управління енергетичної інформації Міненерго США (EIA) оцінює українські запаси сланцевого газу в 1,2 трильйона кубометрів, що ставить Україну на четверте місце в Європі за обсягами резервів цього типу після Польщі, Франції та Норвегії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас