Куди вкласти гроші у травні: золото "стрибати" не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куди вкласти гроші у травні: золото "стрибати" не буде

745
Минулого місяця жовтий метал дивував своєю холоднокровністю. Після різких стрибків кількома місяцями раніше його вартість у квітні змінювалася дуже незначно. Курс продажу золота в Україні за місяць знизився лише на 5 грн. - з 450 грн/гр до 445 грн/гр. Причому протягом місяця його коливання не перевищували 8 коп. До слова, експертів такий спокій не дивує. "Зі зростанням впевненості в глобальному економічному підйомі в 2012 р. інтерес інвесторів до золота втрачається", - пояснює Олег Іванець.
У найближчий місяць вартість золота, за прогнозами експертів, продовжить плавно коливатися вгору-вниз. Втім, ці зміни ціни навряд чи перевищать 5%. "Зниження вартості золота, яке тривало значну частину квітня, припинилося завдяки підвищенню прогнозів щодо ВВП та інфляції в США, - пояснив Микола Івченко. - Золото дуже чуйно реагує на інфляційні прогнози у світі, так як є антиінфляційним активом. Зростання інфляції буде вести до подорожчання золота. Проте ми не очікуємо значного стрибка цін на цей дорогоцінний метал, тому що ситуація навколо боргів Іспанії все ще залишається напруженою".
За словами експерта, завдяки цим факторам вартість 1 гр золота в Україні в найближчий місяць буде змінюватися в межах 10-15 коп. (430-455 грн/гр). Приблизно такий же "коридор" для жовтого металу прогнозує на травень начальник управління роботи з дорогоцінними металами банку "Хрещатик" Ірина Павленко. За її даними, подібні коливання курсу золота триватимуть до кінця року через нестабільність у світовій економіці. З такою думкою згоден і Вадим Березовик. "При погіршенні світової економічної ситуації ціна золота буде зростати, при поліпшенні - падати, - говорить він. - Очікуваний діапазон коливань цін на золото в травні - 5% (423-467 грн/гр)".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас