Україна потрапила в рейтинг країн, де нема безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна потрапила в рейтинг країн, де нема безробіття

Казна та Політика
1903
Названо країни, в яких майже у всіх є робота. Як не дивно, Україна - в їх числі.
Міжнародне агентство Gallup опублікувала звіт про рівень безробіття в 148 країнах за підсумками 2011 року. В результаті дослідження були виявлені дев'ять країн, в яких зайнятість населення становить не менше 95%. Більшість з них знаходяться в Азії, решта - в Центральній та Східній Європі. Як відомо, при безробітті нижче 5% зайнятість у країні вважається повною.
Ресурс 24/7 Wall St. склав рейтинг цих дев'яти країн з урахуванням розміру їх ВВП, доходу на душу населення і відсотка тих, хто працює повний робочий день. Як виявилося, лише кілька країн з цієї дев'ятки можуть похвалитися дійсно здоровою економічною ситуацією. Решта ж або підвищують рівень зайнятості за рахунок тимчасових громадських робіт або ж мають велике число малоприбуткових господарств.
Таким чином, низький рівень безробіття не обов'язково супроводжує сильну економіку. Так, Україна не може похвалитися високими показниками ВВП і значним доходом на душу населення, пише 24/7 Wall St. У 2009 році розмір внутрішнього валового продукту країни скоротився на 14,8% і лише в останні роки трохи виріс.
Агентство CIA повідомляє, що в Україні також виявлено велику кількість незареєстрованих працівників і таких, які трудяться неповний робочий день. Тим не менше, якщо вірити дослідженню Gallup, більше 50% українців працюють повний день.
Дев'ять країн, в яких майже у всіх є робота:
Раніше повідомлялося, що Міжнародна організація праці попереджає про тривожно високий рівень безробіття в усьому світі.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас