За порушення правил перебування на стадіонах фанів можуть оштрафувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За порушення правил перебування на стадіонах фанів можуть оштрафувати

174
Особам, які відвідуватимуть матчі Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, заборонено кидати будь-які предмети і речовини в напрямку іншої особи, в напрямку зони навколо футбольного поля і самого поля, запускати феєрверки, використовувати фаєри та інші піротехнічні засоби, висловлювати, поширювати, пропагувати або нав'язувати політичні, релігійні, расистські і ксенофобські погляди, ідеї, атрибутику.
Дана інформація міститься в правилах перебування на стадіонах Євро-2012, текст яких має у своєму розпорядженні агентство "Інтерфакс-Україна".
"Уболівальникам заборонено здійснювати дії, які можуть бути розцінені іншими як провокаційні, загрозливі, дискримінаційні або образливі", - йдеться в документі.
Присутнім на стадіоні не можна виходити на футбольне поле і в зону навколо нього, забиратися на будівлі та об'єкти, які спеціально не призначені для цього, робити написи, розфарбовувати або приклеювати щось на структурні елементи споруд, пристрої або пішохідні доріжки на території стадіону.
На території стадіону не можна займатися продажем товарів і квитків, поширювати друковані матеріали, організовувати збір коштів або здійснювати іншу рекламну або комерційну діяльність без попереднього письмового дозволу з боку УЄФА або уповноваженої ним особи.
Уболівальникам заборонено справляти свої природні потреби в будь-якому місці, окрім туалетів, смітити на території арени. Також суворо заборонено стояти на сидіннях глядацьких трибун. На всій території стадіону категорично заборонено палити.
Тільки з дозволу УЄФА або уповноважених ним осіб можна заходити приміщення/зони, які є закритими для загального доступу. Наприклад, такими є функціональні приміщення, зони для VIP-персон та представників ЗМІ. Не можна без дозволу перешкоджати руху або перебувати без необхідності на ділянках, відкритих для руху транспорту, на пішохідних доріжках або проїжджій частині, біля входів і виходів у зони для відвідувачів, а також біля аварійних виходів.
Особам, які перебувають на матчі, заборонено здійснювати запис, використовувати або передавати будь-який звук, зображення чи опис стадіону або матчу окрім як для особистого і використання. Суворо забороняється поширювати через Інтернет, за допомогою радіо, телебачення чи будь-яких інших існуючих ЗМІ або ЗМІ, які будуть існувати в майбутньому, будь-який звук, зображення, опис, запис, результат або статистичні дані щодо матчу і стадіону, повністю або частково.
Для осіб, які не досягли 14-річного віку, вхід на стадіон дозволений тільки в супроводі дорослих.
Водіння транспортних засобів і парковка на території стадіону та/або в межах периметра стадіону дозволяється лише за наявності спеціального дозволу від УЄФА.
Відвідувачі матчів Євро-2012 зобов'язані виконувати інструкції УЄФА або будь-якого представника служби безпеки арени, стюарда або співробітника правоохоронних органів, які присутні на стадіоні.
Будь-яке порушення правил поведінки на стадіонах Євро-2012 може призвести до видворення зі стадіону та можливої передачі порушника правоохоронним органам. Такій особі можуть заборонити відвідувати всі стадіони, на яких пройдуть матчі чемпіонату, протягом всього турніру до його завершення. Передбачена також санкція у вигляді анулювання квитка на конкретний матч і будь-яких інших квитків, які порушник вже придбав на матчі Євро-2012.
Особисті дані порушника можуть бути передані відповідним національним асоціаціям та/або правоохоронним органам для прийняття необхідних заходів, наприклад, заборони на відвідування стадіонів у своїй країні. Проти порушника може бути ініційовано судове провадження з боку УЄФА або будь-яких інших уповноважених осіб та структур.
На порушника може бути накладено штраф в розмірі до EUR500 (або еквівалента цієї суми в національній валюті) для покриття адміністративних витрат, які сталися в результаті порушення правил перебування на стадіоні.
УЄФА залишає за собою право застосування інших засобів правового захисту на власний розсуд. Правила перебування на стадіоні регулюються і трактуються відповідно до законодавства країни-господині Євро-2012, всі суперечки, що виникають щодо правил, передаються до територіального суд незалежної юрисдикції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас