Тігіпко прогнозує стабільний курс гривні після виконання соцініціатив — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко прогнозує стабільний курс гривні після виконання соцініціатив

Валюта
432
Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прогнозує, що після виконання соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича ситуація з курсом гривні буде стабільною.
Про це він сказав в інтерв'ю телекомпанії "5 канал".
"Все буде в порядку, все буде стабільно", - сказав Тігіпко, відповідаючи на запитання, що буде з курсом валюти після соціальних вливань.
За його словами, в Україні валютні резерви досить великі і на основні українські експортні товари ціни тримаються хороші.
Водночас Тігіпко вважає, що зростання цін від соціальних виплат може скласти до 1%.
"Я прогнозую, що можуть зрости ціни на максимум 1%, якщо не буде реакції Національного банку і Кабінету Міністрів", - зазначив віце-прем'єр.
При цьому він підкреслив, що багато чого залежить від економічної ситуації в Європі.
Як повідомляло агентство, 7 березня під час розширеного засідання уряду Янукович пообіцяв виплатити 6 млн громадянам по 1 тис. гривень компенсацій за знеціненими вкладами Сбербанку СРСР в червні-грудні, а також доручив уряду провести поетапний перерахунок страхових виплат шахтарям-інвалідам, підвищивши їх в середньому на 500 гривень, з травня провести перерахунок пенсій і до кінця 2012 року забезпечити всіх інвалідів, які перебувають у черзі, протезами та інвалідними кріслами.
12 квітня Рада збільшила доходи державного бюджету на 2012 рік 33,346 млрд грн до 366,167 млрд грн, а видатки - на 33,346 млрд грн до 391,356 млрд грн.
Більшість змін пов'язані з необхідністю фінансування соціальних ініціатив Януковича.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас