Роснафта буде працювати в Арктиці з норвежцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роснафта буде працювати в Арктиці з норвежцями

Енергетика
129
Російська компанія "Роснафта" і норвезька Statoil підписали угоду про співпрацю, що передбачає спільне освоєння ділянок російського шельфу Баренцева та Охотського морів.
Угода обумовлює також участь "Роснафти" в освоєнні ділянок норвезького шельфу Баренцева моря і можливість придбання "Роснафтою" часток участі в міжнародних проектах Statoil. Частка Statoil в проекті складе 33,33%, компанія також профінансує перший етап розвідувальних робіт.
Документ підписали президент "Роснафти" Едуард Худайнатов і глава Statoil Хельге Лунд в присутності прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна. Як сказано в прес-релізі "Роснафти", угода передбачає співпрацю сторін у створенні спільного підприємства для освоєння Персеївської ділянки в Баренцевому морі, а також трьох ділянок в Охотському морі - Лисянської, Кашеваровскої і Магадан-1.
Згідно з прогнозами, сумарні ресурси цих чотирьох ділянок складають близько 2 мільйонів тонн нафти і 1,8 трильйона кубометрів газу. Раніше схожі угоди про співпрацю були укладені "Роснафтою" з італійською нафтовою компанією Eni і американським гігантом ExxonMobil.
Схема всіх цих трьох угод приблизно однакова: іноземні партнери одержують доступ до арктичних родовищ в обмін на фінансування, досвід і технології. Оглядачі зазначають, що видобуток на нафтових родовищах радянських часів поступово падає, і Росії для утримання лідируючих позицій на ринку нафти необхідно розробляти нові, що вимагає вкладень і сучасних технологічних підходів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас