Україна готова реально допомогти Туреччині будувати газопровід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна готова реально допомогти Туреччині будувати газопровід

Енергетика
583
Україна найближчим часом готова почати переговори з Туреччиною про свою участь у будівництві Трансанатолійського газопроводу.
Микола Азаров готовий зробити конкретні пропозиції. Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров у ході зустрічі з віце-прем'єр-міністром Туреччини Алі Бабаджаном.
Він повідомив, що переговори можуть бути початі в ході засідання двосторонньої робочої групи з питань енергетики міжурядової комісії з двостороннього співробітництва, яка пройде в Києві в травні-червні.
"Ми могли б у ході засідання цієї робочої групи вже конкретно обговорити питання нашого співробітництва", - сказав Азаров.
При цьому він зазначив, що Україна готова брати участь у будівництві газопроводу, в тому числі й фінансово.
"Ми готові брати участь у будівництві цього газопроводу. Я маю на увазі й фінансову частину. І ми готові поставляти й труби, й компресори – все необхідне обладнання. Ми у себе тисячі кілометрів газопроводів будуємо", - сказав прем'єр.
Крім того, Азаров підкреслив, що Україна і Туреччина могли б достатньо серйозно координувати свої позиції у галузі енергетики.
Як повідомляв УНІАН, 5 квітня заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимир Макуха заявив, що Україна зацікавлена в тому, щоб брати участь у реалізації проекту щодо будівництва Трансанатолійського газопроводу.
Трансанатолійській газопровід, який пролягатиме зі сходу на захід Туреччині до кордону з Болгарією або Грецією, стане складовою частиною проекту "Південний газовий коридор". По ньому передбачається транспортувати на європейський ринок газ із різних джерел, перш за все, з азербайджанського газоконденсатного родовища "Шахденіз" на Каспії. Мінімальна пропускна спроможність трубопроводу, як очікується, становитиме 16 млрд куб. м на рік. Початок роботи газопроводу заплановано на 2017 рік.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас