В США знижується рівень безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В США знижується рівень безробіття

Казна та Політика
167
Число робочих місць в економіці США збільшилося в квітні на 115 тис., що є мінімальним підвищенням за шість місяців, свідчать дані міністерства праці країни.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, прогнозували зростання кількості робочих місць минулого місяця на 160 тис.
Згідно з переглянутими даними, в березні приріст склав 154 тис., а не 120 тис., як повідомлялося раніше.
Безробіття в США знизилося в квітні до 8,1% - мінімального рівня за три роки - з березневих 8,2%, експерти не очікували змін.
Мінпраці пояснює скорочення безробіття при низьких темпах збільшення числа робочих місць вибуттям робочої сили.
Ослаблення зростання обсягів найму може негативно позначитися на темпах підвищення зарплат службовців, необхідного для стимулювання споживчих витрат, відзначають експерти. Керівництво Федеральної резервної системи (ФРС) вважає безробіття в США "підвищеним" і має намір зберігати базову процентну ставку на близькому до нуля рівні до кінця 2014 року, щоб підтримати економіку.
"Ситуація на ринку праці поліпшується не настільки значно, як очікувалося, - відзначає старший економіст Wells Fargo Securities LLC Марк Віттнер. - Скорочення сповільнилися, але серйозного зростання обсягів найму так і не відбувається. Наступні місяці будуть складними".
Рівень участі в робочій силі, який являє собою відношення чисельності робочої сили до загальної чисельності дорослого населення, виражене у відсотках, знизився у квітні до 63,6% - мінімального рівня з грудня 1981 року, в порівнянні з 63,8% в попередньому місяці.
Число робочих місць в приватному секторі збільшилося в минулому місяці на 130 тис., тоді як експерти очікували підвищення на 165 тис.
У виробничому секторі США кількість робочих місць зросла на 16 тис. - це самий слабкий підйом за 5 місяців, у сфері послуг - на 101 тис., у будівельному секторі - на 29,3 тис.
Число місць в держсекторі скоротилося на 15 тис.
Середня погодинна оплата праці в США в квітні не змінилася, залишившись на березневому рівні $23,38. Тривалість робочого тижня також залишилася незмінною - 34,5 години.
Безробіття в США залишається на рівні вище 8% з лютого 2009 року - це найтриваліший період такого високого безробіття з початку збору помісячних даних в 1948 році.
Як повідомлялося раніше, американський Центробанк поки не може забезпечити повну зайнятість в країні, у зв'язку з чим зберігаються нульові процентні ставки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас